Lotte Handels - kinesitherapeut

Passie voor een gezond en beweeglijk lichaam

Kinesitherapie in Harelbeke

Van algemene kinesitherapie tot behandeling van sportletsels en postoperatieve revalidatie … Ik verdiepte me in diverse specialisaties en spits me vooral toe op kinesitherapie voor mensen met blessures en (recreatieve of professionele) sporters. Klachten? Als kinesist doorgrond ik de oorzaak van het probleem en ga ik met een gedegen expertise te werk met het oog op volledig herstel. Jouw zo snel mogelijk weer volledig mobiel én aan het sporten krijgen, daar gaan we samen voor.

Maak gerust een afspraak zodat ik je verder kan helpen. Van harte welkom in de praktijk in de box van CrossFit Kortrijk!

Specialisaties

KineFitHandels-27

Algemene kinesitherapie

Algemene klachten van het bewegingsstelsel, zoals rug- en nekklachten, spier- of peesblessures, gewrichtspijn, hoofdpijn …

Met manuele technieken, oefentherapie en massagetechnieken streven we naar een duurzame oplossing om de pijn te verminderen of helemaal weg te nemen. Het doel? Acute of chronische bewegingsproblemen doen verdwijnen!

KineFitHandels-24

Sport kinesitherapie

Last van schouderklachten, enkeldistorsies, verrekkingen, overbelastingsletsels, … door het sporten?

Door middel van sportspecifieke oefentherapie, dry needling, taping en meer zorgen we ervoor dat je na de revalidatie sterker bent dan vóór je blessure om herval te voorkomen. Je kunt zowel met acute als chronische blessures of peesontstekingen bij mij als sportkinesist terecht.

KineFitHandels-36

(orthopedische)
Revalidatie

Geopereerd aan één van je gewrichten of pezen? Heb je een heup- of knieprothese gekregen, of onderging je chirurgie na een fractuur?

Hoewel de operatie zelf vaak niet lang duurt, heeft het herstel meer tijd nodig. Bij mij kan je terecht voor een postoperatieve- of posttraumatische behandeling. We stimuleren je mobiliteit en streven naar een blijvend herstel.

KineFitHandels-55

Blessure
preventie

Als sporter wil je blessures uiteraard vermijden. Om een sport goed te kunnen uitvoeren, moet je lichaam optimaal functioneren.

We onderzoeken wat de zwakke schakels in jouw bewegingsstelsel zijn en voeren geschikte oefeningen uit om de kans op blessures aanzienlijk te verminderen. Denk aan core stability, spierversterkende oefeningen, stretching …

Aanpak

1.
Maak een afspraak:
Online, telefonisch of via mail

2.
Intakegesprek om probleem te analyseren

3.
Behandeling en actieplan

Waarop moet je letten als je kinesitherapie volgt?

  • Als je per mail een afspraak maakt, is die pas ingepland zodra die door mij wordt bevestigd.
  • Respecteer de gemaakte afspraak en kom op tijd. Laat het zo snel mogelijk weten als de afspraak door omstandigheden niet kan doorgaan. Wanneer je niet 24 uur op voorhand annuleert, wordt de afspraak alsnog aangerekend.
  • Breng de volgende zaken mee naar de eerste afspraak: identiteitskaart, klevertje van de mutualiteit, doktersvoorschrift en badhanddoek.
  • Na elke consultatie kan je zowel cash als elektronisch (payconiq, bancontact) betalen.
  • Ik werk als gedeconventioneerde kinesitherapeute. Indien je een voorschrift van de huisarts hebt, wordt een deel van de kost terugbetaald door de mutualiteit.
KineFitHandels-67

“Ik heb altijd al interesse gehad in het menselijk lichaam en in gezondheid. Als fervente en competitiesporter (CrossFit) vind ik zorg dragen voor het lichaam essentieel, en daar hoort kinesitherapie onontbeerlijk bij. Grenzen verleggen is belangrijk. Daarom streef ik ernaar om mijn patiënten maximaal te helpen revalideren en hen daarbij individueel te begeleiden en op te volgen. Tot binnenkort?”

                                                         – Lotte Handels